Barcelona Stay

Toerisme Barcelona

Het toerisme in Barcelona heeft de afgelopen jaren een mega grote groei doorgemaakt waardoor de stad letterlijk helemaal vol zit met toeristen. Zowel de inwoners als de gemeente zijn hier al jaren tegen aan het ‘vechten’. Naast dat het uiteraard een bron van inkomsten is geeft het in verschillende wijken ook de nodige overlast. Helemaal in de zomer wanneer de aantallen nog verder oplopen. Daarom is er sinds begin van dit jaar een drastisch besluit genomen: een stop op de bouw van nieuwe vakantie accomodaties in Barcelona. Dit is voor het eerst in een Europese stad het geval. Daarnaast zijn er wijk afhankelijk maatregelen getroffen en mogen in bepaalde wijken de bedden in hotels enkel worden vervangen voor nieuwe maar op geen mogelijke manier het aantal bedden (of kamers) worden uitgebreid. Met deze maatregelen wil de regering grip krijgen op het toerisme in Barcelona en het niet nog verder uitbreiden. Ze hopen hiermee ervoor te zorgen dat de straten blijven zoals ze zijn en hun functie behouden als een woonomgeving voor de Catalaanse en Spaanse locals.

Gevolgen Airbnb

Dit heeft uiteraard niet enkel gevolgen voor de hotelbranche maar ook voor Airbnb. In Barcelona is het verboden voor huiseigenaren om een totaal appartement of huis te verhuren via Airbnb. Enkel een kamer verhuren in een huis waar men zelf ook woont is nog toegestaan. Uiteraard gebeurt het toch nog steeds veel (de verhuur van een geheel appartement) maar de boetes zijn niet gering en de sociale controle is zeer hoog. Buren worden aangespoord om verboden Airbnb verhuur te melden. Dit alles samen kan het wat moeilijker maken om een geschikte plek te vinden in Barcelona en de prijzen zijn door deze verschuiving in vraag en aanbod ook enorm hoog.

Een paar van mijn tips:

1. Ben op tijd met het reserveren van een leuke hotel kamer om hoge prijzen te voorkomen. (Klik hier voor 5 leuke hotels).
2. Mocht je minder waarde hechten aan je privacy (en je bent waarschijnlijk de hele dag de deur uit) huur dan een privé kamer bij iemand via Airbnb. Niet duur en je ontmoet vaak leuke mensen die veel weten over Barcelona.
3. Neem een goedkoper verblijf net iets buiten de stad, alles is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
4. Ga je met een groep vriendinnen? Een hostel met een 4-5 persoonskamer is dan een goede optie!

Wil je nog wat weten? Leave a comment!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply