Barcelona Featured To Do

Sagrada Família Barcelona Is Een Bezoekje Waard!

La Sagrada Família (letterlijk: de heilige familie) is nummer 1 attractie van Barcelona, ontworpen door de bekende Catalaanse architect Anton Gaudí (1852–1926). Gaudí heeft tot zijn dood gewerkt aan La Sagrada Família.

Ondanks dat het een mega toeristische trekpleister is, vind ik persoonlijk dat bij een tripje naar Barcelona een bezoek aan deze ALLER MOOISTE KERK niet mag ontbreken. Want eerlijk is eerlijk, ik ben geen mega kerk fan maar dit is wel de aller mooiste die ik ooit gezien heb.

Al enthousiast? Wat ik je kan aanraden is om je bezoek vooraf goed te regelen! Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding van een officiële Nederlandstalige gids. Of indien je zonder gids naar binnen willen, koop vooraf je entree tickets om wachtrijen te voorkomen.

Een aantal feitjes over La Sagrada Família: 

  • De bouw van La Sagrada Família is begonnen in 1882;
  • Gaudí nam de bouw over in 1883 en veranderde het ”bouwproject” naar zijn eigen idee;
  • Op het moment dat Gaudí overleed was er slechts een kwart van de gehele kerk helemaal klaar;
  • Dagelijks wordt er gewerkt aan de bouw van de Sagrada Família wat gefinancierd wordt door toerisme;
  • Verwachte jaar van oplevering is 2026 (100 jaar na het overlijden van Gaudí).

In de architectuur vind je erg veel glas in lood en daarbij is bij de bouw rekening gehouden met de stand van de zon. Afhankelijk van het tijdstip dat je La Sagrada Família bezoekt schijnt er een andere, magisch mooie kleur binnen op de begane grond.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

De Sagrada Família is een drukbezochte plek. Mocht je er graag naartoe gaan dan adviseer ik je om je bezoek vooraf te plannen. Boek bijvoorbeeld een tour met een gids of koop je tickets online en ga zelf rond in deze fantastische kerk. Ben je benieuwd naar wat extra achtergrond informatie tijdens je bezoek? Ik kan een tour met de ervaren Nederlandstalige gids Robb ten zeerste aanraden.

1. Met een Nederlandstalige Gids door La Sagrada Família

Boek een tour met de enthousiaste en Nederlands sprekende gids Robb. Zo kom je interessante feitjes en de laatste updates over La Sagrada Famíla te weten. Daarnaast heb je met zijn tour gegarandeerd een hele leuke tijd. Klik hier voor zijn tours.

2. Skip the line en ga zelf rond door La Sagrada Família

Je koopt enkel een toegangsbewijs (inclusief tijdslot). Tip: zorg dat je op tijd aanwezig bent, anders mag je er alsnog niet meer in. Klik hier voor deze tickets.

Nog meer tips en inspiratie voor je weekendje Barcelona nodig? Check mijn post over alle leuke dingen om te doen tijdens je weekendje Barcelona.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply