Home exchange in Madrid
Featured Lifestyle

Hoe je gratis kunt verblijven op je droombestemmigen

De afgelopen tijd hebben Bart en ik heel wat verschillende steden gezien. Steeds vaker krijg ik de vraag hoe we dat doen en hoe we steeds maar weer een woning vinden. Dus tijd om mijn geheim te delen: Home exchange via de website Guest to Guest.

Een week naar Madrid, maand naar Berlijn en dan weer in een huisje in het buitengebied van Barcelona. Het werkt echt super fijn. Sinds Bart en ik allebei remote kunnen werken hebben we de mogelijkheid om veel te reizen en nieuwe steden te ontdekken. Daarnaast vind ik het zonde wanneer ons appartement, in hartje Barcelona, leeg staat op het moment dat wij er niet zijn. Guest to Guest is een gratis platform met huizen in 187 verschillende landen. Door een huizenruil te doen bespaar je geld en kom je alsnog op je droombestemmingen. Daarnaast geeft het een veel meer local ervaring dan het huren van een vakantiehuis of hotel. Op de foto hieronder fiets ik door Berlijn, waar we onze aller eerste home exchange hadden.

Hoe werkt home exchange?

In het begin krijg je al 750 guestpoints die je kunt inzetten om te overnachten. Wanneer je approved member bent geworden krijg je er nog eens een aantal guestpoints bij. Dit ruilsysteem maakt het vanaf dag 1 dus al mogelijk om niet altijd van huis te ruilen, maar ook naar een droombestemming in New York te gaan wanneer de huiseigenaren zelf bijvoorbeeld een weekendje bij familie zijn. Volg je me nog? Guest to Guest draagt zorg voor het onderzoek naar ‘echte members’ zodat de huizenruil op een veilige manier kan plaatsvinden. Door het vragen van een borgbedrag bouw je nog een stukje extra zekerheid in.

Momenteel chat ik met een familie op Bali om te kijken wanneer we van huis kunnen ruilen komende winter. Dat is toch fantastisch!?

Ben jij ook enthousiast geworden? Bekijk dan hier de website van Guest to Guest en meld je aan! Heb je nog vragen over huisje ruilen via Guest to Guest? Laat het me weten!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply