Barcelona Eat and Drink

8 x de leukste cocktailbars

In Barcelona heerst een ”cocktailcultuur.” De wijk El Born zit vol met cocktailbars en het is niet voor niets dat zowel local jongeren als toeristen hier in het weekend graag hun avonden en nachten doorbrengen. Verwacht in El Born veel hippe tentjes, gezellige kroegjes en de beste cocktails! Tot een uurtje of 3:00 in de weekenden. En omdat het bijna altijd warm weer is in BCN, is het na 3:00uur op het stoeprandje ook nog best gezellig met een biertje van de straatverkopers.

Een aantal favorieten

Paradiso: Het lijkt alsof je een ‘pastrami-bar’ binnen komt maar niets is minder waar. Exclusieve cocktails, op bijzondere wijze gepresenteerd. Niet iets om wekelijks te komen, maar wel een hele leuke to do als je een weekend in de stad bent.

Bar Lupara: Bar Lupara zit iets verder verstopt in El Born en is vooral mijn favoriet door het ruime aanbod aan gin-tonics in verschillende prijsklasse en de heerlijke muziekjes op vrijdagavond. Overdag ook geopend!

PAX 49: Hippe Bar, ruime keuze en relaxed muziekje. Daarnaast mijn favoriet vanwege de premium cocktails die ze serveren, net even wat anders. Mijn favoriete cocktails daar: El Picante en en Del Sur! (Zie foto hieronder).

Cocktail Pax49
Cocktailbar Barcelona

Dr Stravinsky: Te gekke cocktails verstopt op een super schattige plaats in de kleine, knusse straatjes van El Born. Gewoon een keer naar toe gaan.

RUBI: De Rubi Bar is klein, sfeervol en romantisch. Heeft eigengemaakte GINS en super lekkere mojitos.

Bar el Born: Sfeervolle ‘kroeg’ waar je de keuze hebt uit zitplaatsen op 2 verdiepingen en je relaxed kunt genieten van verschillende drankjes. Naast cocktails ook lekkere biertjes en gin tonics, maar het allerbeste is de leuke bediening.

Bar Sauvage: Gezellige ”club” met mooie bar, goede muziek en een bijzondere kelder. Ga deze plek zeker even checken!

Collage Art & Cocktail Social Club: Hele mooie cocktailbar, leuke inrichting met 2 verdiepingen. Ga je boven aan het ”balkon” zitten dan kun je meekijken bij de cocktailshakers.

Alle bovenstaande cocktailbars zijn eigenlijk leuk om te bezoeken. Na de cocktails nog zin om te dansen? Check hier dan even waar je nacht het beste kunt doorbrengen. Cheers Babe!!

Bar del Born
Bar del Born

 

You Might Also Like...