Barcelona To Do

3 x mooi uitzicht over de stad

In één weekendje Barcelona kom je altijd tijd te kort en kun je nooit de hele stad zien, maar vanaf deze 3 uitzichtpunten kan dat wel! Onderweg denk je misschien een keer of 5 (afhankelijk van de soort fiets), waarom? Maar eenmaal helemaal boven gearriveerd krijg je er echt de mooiste uitzichten voor terug. Zelf heb ik deze routes allemaal met de fiets gedaan (!), maar ook te voet of met het openbaar vervoer zijn deze plaatsen goed te bereiken. Zeker de moeite waard! De foto’s staan van links naar rechts nummer 1 t/m 3.

1. Bunkers del Carmel, over het algemeen het minst druk bezocht van deze 3. Open area, toegankelijk. Wel zelf een drankje/picknick meenemen. (Kom je met de fiets? Dan Laat voor het laatste gedeelte je fiets staan of neem hem op je schouder ;))

2. Tibidabo, helemaal in de top is het vrij toeristisch (inclusief pretpark) maar de weg ernaar toe is geweldig! De kerk in de top is leuk om te bezoeken, eenmaal terug in de stad; vanaf nu herken jij altijd dat bijzondere topje.

3. Montjuic, een mooie groene route en geeft je een uitzicht over de stad en de haven. Onderweg kom je een restaurant, hotel en park tegen. En helemaal bovenin vind je Castell de Montjuïc.

Bunkers del Carmel
Tibidabo
Monjuic

 

You Might Also Like...